NPC's in nieuwe games GTA-ontwikkelaar moeten slimmer zijn, volgens patent

35 reacties

Rockstar Games werkt volgens ontelbare geruchten aan een nieuwe Grand Theft Auto. Een nieuw opgedoken patent geeft aan dat de ontwikkelaar een techniek heeft ontwikkeld om non-player characters slimmer en talrijker te maken.

Het patent is te zien bij de USPTO en is door Rockstar-topmannen David Hynd en Simon Parr op 29 oktober 2020 aangevraagd. In de aanvraag is een gedetailleerde beschrijving te vinden van hoe kunstmatige personages beter op de omgeving in kunnen spelen door meer factoren mee te nemen bij het maken van 'beslissingen'. Doordat het oude model relatief veel cpu-middelen verbruikt despawnen voertuigen bijvoorbeeld relatief ver weg. Dat heeft uiteraard als gevolg dat situaties minder realistisch zijn.

Een tweede Redditor genaamd Jaloss heeft het patent uitgebreid doorgenomen en heeft samengevat wat het nieuwe systeem precies kenmerkt. Willekeurige npc's moeten een daadwerkelijk 'doel' in het spel kunnen krijgen en daardoor niet despawnen naar een andere plek verder weg, ook als ze uit het zicht van de echte speler zijn verdwenen. Dit moet mogelijk zijn doordat de route die de personages volgen op een externe server verwerkt worden. Daardoor is de cpu in het systeem van de gamer minder actief is en kan het dus rekenkracht aan andere zaken besteden. Dit duidt tegelijkertijd op meer integratie van online aspecten.

Voertuigen met verschillende snelheden verkiezen bepaalde wegen boven wegen met een lagere maximumsnelheid, en binnen de bebouwde kom rijden voertuigen langzamer. Verder zorgen persoonlijkheidskenmerken van een npc voor een andere rijstijl. Het voertuig heeft ook invloed op het rijgedrag. De acceleratiesnelheid, topsnelheid, remsnelheid en -afstand en de snelheidsregeling in bochten worden genoemd als factoren.

Verder moeten de kunstmatige personages beter kunnen inspelen op situaties in het spel. Onverwachte situaties worden hierdoor meegenomen door de software, zo remmen de personages af als ze wisselen van rijbaan en negeren ze verkeerswetten in een achtervolging. Elk personage krijgt op een bepaald moment een node aangewezen, als een situatie verandert, verandert de node en dus het doel van het personage. Er wordt ook rekening gehouden met het weer.

De technieken moeten ervoor zorgen dat de personages op een realistischere manier reageren op de omgeving, en dus ook met de gamer zelf. In welke spellen het systeem gebruikt zal worden is niet bekend, hoewel het vermeende GTA 6 natuurlijk de meest realistische mogelijkheid is. Het patent gaat immers voornamelijk in op voertuigen en (verkeers)wetten.

Bronnen: USPTO, ElementNo28 (Reddit)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*