Alder Lake-S duikt op in benchmarkdatabase, met DDR5-ondersteuning

52 reacties

Intel gaat na Rocket Lake een processorgeneratie introduceren genaamd Alder Lake, zo valt te concluderen uit de introductie van Rocket Lake. Het liet toen ook kort een Alder Lake-systeem zien, maar we kregen weinig details. De dataminer Momomo heeft op Twitter een link geplaatst naar de SiSoftware-database, waar nieuwe Alder Lake-verwijzingen in te vinden zijn.

De geteste systemen maken gebruik van ddr5-udimm's, terwijl eerder opgedoken benchmarks nog gebruik zouden maken van ddr4. Het gerucht gaat dat er zowel ddr4 als ddr5-ondersteuning is. Opvallender is dat het systeem 16 cores en 32 threads heeft. Alder Lake maakt hoogstwaarschijnlijk gebruik van 8 grote Golden Cove-cores met tot twee threads per core, de 8 kleine Gracemont-kernen moeten net als Tremont een enkele thread per core hebben.

De benchmark suggereert dus dat de gehele chip hyperthreading ondersteunt, voor twee threads per core. Vermoedelijk is dit een foutje van de software. Alder Lake moet namelijk een totaal hebben van 16 cores, wat bij een Intel-cpu van vandaag zou leiden tot 32 threads. Alder Lake moet de beschikking hebben over 24 threads.

De cpu's moeten 30 MB L3-cache en tien keer 1,25 MB L2-cache. De database toont een basis- en boostkloksnelheid van respectievelijk 1,8 GHz en 4,0 GHz. De gpu van de chip maakt gebruik van de Xe 12.2-architectuur en gaat tot 1,5 GHz.

Bronnen: SiSoftware-database, Momomo (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*