Bètaversie vernieuwde Asus GPU Tweak-tool is nu beschikbaar

6 reacties

Asus heeft de bètaversie van zijn nieuwe GPU Tweak-tool beschikbaar gesteld. Volgens de fabrikant heeft het twee jaar geduurd om de software opnieuw op te bouwen. GPU Tweak III heeft niet alleen een vernieuwde gebruikersinterface gekregen, maar is ook voorzien van enkele nieuwe functies.

Naast manuele overklokfunctionaliteit beschikt de software over de OC Scanner, die automatisch een milde overklok toepast. De tool biedt eveneens verschillende profielen, ook voor videokaarten die niet door Asus zijn gemaakt. De OC-mode verhoogt de power target en kloksnelheden, de Silent-mode verlaagt deze dan weer. 


De verschillende presets werken ook bij videokaarten van andere fabrikanten,
zoals de GTX 1070 Gaming van MSI.

Via de Profile Connect-functie kan elk spel of programma worden gelinkt aan specifieke instellingen, zoals de fan- en kloksnelheden. Ook het on-screen display kan per applicatie worden aangepast. Het is mogelijk om allerlei aspecten van het osd te wijzigen, waaronder het lettertype en de positie op het scherm. Aanpassingen kunnen op voorhand worden bekeken dankzij de Preview-modus.


Het nieuwe on-screen display kan naar wens worden aangepast (foto: Videocardz)

Tenslotte biedt de derde iteratie van GPU Tweak naast de vernieuwde fan controls en monitoring eveneens de optie om andere programma's te downloaden. Zo kun je via de tool de Asus Furmark-benchmark downloaden, maar ook Quantum Cloud en XSplit. Daarnaast beschikt de software over een ingebakken versie van GPU-Z.

De bètaversie van GPU Tweak III is nu beschikbaar op de website van Asus. Indien je suggesties hebt of simpelweg feedback wil geven, kun je terecht op de Discord-server van de fabrikant.

Bron: Asus

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*