Galaxy S21 eenvoudig te repareren volgens opgedoken teardown

7 reacties

Vorige week heeft Samsung de Galaxy S21-reeks aangekondigd. Volgens de Koreaanse fabrikant zullen de toestellen vanaf 29 januari beschikbaar zijn. Op het YouTubekanaal van PBKReviews is alvast een teardown van een S21-toestel verschenen, exact twee weken voor de officiële releasedatum.

Het gaat om de reguliere Galaxy S21 5G, die volgens de reviewer goed te repareren is. Zo komt de plastic achterkant vrij snel los na het gebruik van een haardroger. Daarnaast kunnen de meeste onderdelen worden vervangen na het verwijderen van enkele schroeven, of na het losmaken van een kabel.


De S21 na het verwijderen van de interne draadloze oplader

Ook het scherm zou relatief eenvoudig te vervangen zijn, wat bij de S20 niet het geval is. De batterij, selfiecamera en de in-display vingerafdrukscanner zijn dan weer vastgelijmd. Hierdoor kunnen ze niet eenvoudig worden losgemaakt .

Terwijl het ontwerp van de S20 en S21 er soortgelijk uitziet, kunnen er wel verschillen worden vastgesteld. Zo beschikt de Galaxy S21 aan beide kanten over twee mmWave 5G-antennes. Daarnaast is de bovenste luidspreker van de S21 voorzien van een soort schuim, waardoor hij luider moet klinken. Ook de vibratiemotor heeft een andere plaats gekregen. Waar hij onderaan zit bij de S20, zit hij bovenaan bij zijn opvolger.

         
De Galaxy S20 (links) naast de S21

Bron: PBKReviews (YouTube)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*