Huawei Mate X2 vouwbare telefoon verwacht op 22 februari

13 reacties

Huawei zal later 22 februari een nieuw vlaggenschip vouwbare telefoon introduceren, zo verraadt een post op de officiële Weibo-pagina van het bedrijf. Op basis van de naam concludeert The Verge dat deze Mate X2 eerder zal neigen naar de oorspronkelijke Mate X dan naar de snellere en enigszins getweakte Mate Xs.

De teaserafbeelding voor de Mate X2 lijkt erop te duiden dat Huawei overschakelt naar een ander vouwbaar schermontwerp met het flexibele paneel aan de binnenkant, zoals het geval is bij Samsungs Galaxy Z Fold-lijn. De vorige Mate X telefoons waren uitgerust met een enkel paneel dat rond de buitenkant gewikkeld was wanneer de smartphone gesloten was.

Vooralsnog zijn er verder weinig details bekend van de Mate X2. Vermoed wordt dat gebruik gemaakt zal worden van dezelfde Kirin 9000-processor als die van de Mate 40 Pro. Daarnaast kan de smartphonefabrikant waarschijnlijk nog steeds niet out-of-the-box voorzien in de Google-apps en -diensten, waarmee de levensvatbaarheid van het apparaat buiten China sterk wordt beperkt. Het bedrijf mag derhalve hopen op een andere aanpak van de sancties door de nieuwe regering Biden.

Bron: The Verge

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*