Sony verdient geen cent aan PS5 consoles, maar vaart wel bij de games

53 reacties

Sony heeft bevestigd dat het zijn nieuwste PS5-gameconsole onder de kostprijs op de markt zet. Op zich is een dergelijk prijspolicy geen nieuwe zet, temeer fabrikanten wel vaker hun consoles met verlies verkopen om ze zo aantrekkelijker te houden voor mogelijke kopers en de afzet te vergroten. Dit moet dan weer leiden naar een hogere verkoop van de benodigde gamesoftware, wat vaak de manier is waarop Sony of Microsoft het margeverlies op hardware terugverdienen.

De PS5 is volgens het bedrijf sinds de lancering inmiddels 4,5 miljoen keer verkocht, waarmee hij in dezelfde periode op gelijke voet staat met de PS4 voorganger, ondanks de hogere verkoopprijs bij de launch. Dit verkoopcijfer zet de resultaten van Sony's PlayStation-divisie voor het derde kwartaal van het boekjaar 2020 ook op het historisch beste niveau sinds het bedrijf begon met de verkoop van spelconsoles.

Sony’s omzet steeg deels dankzij de verkoopcijfers van de PS5 met 40 procent tot 883,2 miljard yen (8,4 miljard dollar), terwijl het bedrijfsresultaat met 50 procent steeg tot 80,2 miljard yen (763,3 miljoen dollar). Het laatste is bewerkstelligd dankzij de hogere verkoop van software en diensten (zoals PlayStation Plus-abonnementen) en betere marges op PS4-hardware, waarvan nog steeds ongeveer 1,4 miljoen exemplaren zijn verscheept.

Bronnen: Techpowerup, Sony

« Vorig bericht Volgend bericht »
0