Is Intel bang voor Apple's M1-SoC?

61 reacties

Volgens PC World en Tom's Hardware heeft Intel heel veel benchmarks de wereld ingestuurd. Intel beweert dat zijn elfde generatie Core i7-laptopprocessors sneller zijn dan Apple's M1-SoC.

De resultaten laten Intel voorlopen op Apple in een Chrome-browsertest, Office 365-taken, creatieve Adobe-apps en AI. Ook tijdens gamen zou volgens Intel de i7 beter presteren, al is het alleen omdat de M1 volgens het blauwe kamp niet alle features zou ondersteunen. Ook de accuduur zou niet beter zijn dan een Core i7, aldus Intel. De fabrikant wilde ook wijzen op betere ondersteuning voor onder meer externe monitoren en een grotere verscheidenheid aan hardware in zijn kamp, zoals touchscreen-laptops.

Er zijn echter ook zorgen over de methodologie. Ten eerste schakelde Intel van hardware tussen tests, zowel voor zijn eigen cpu's als die van Apple. Het gebruikte bijvoorbeeld een MacBook Air voor de acculevensduur in plaats van de duurzamere MacBook Pro. Intel koos ook een aantal tests die bijzonder gunstig waren voor de componenten, zoals een Topaz Labs AI-test - een van de weinige die gebruikmaakt van Intel's hardwareversnelling.

Bedrijven kiezen routinematig benchmarks die hun producten in het beste licht plaatsen, en het is waar dat compatibiliteit en variëteit scheef staan ​​in het voordeel van Intel. Het feit dat Intel deze benchmarks aanbiedt, spreekt echter boekdelen. Intel ziet de chips van Apple als voldoende bedreiging om zich gedwongen te voelen om een ​​media-offensief te lanceren, en het is onwaarschijnlijk dat het in de toekomst zacht zal worden voor zijn nieuwe rivaal.

Bronnen: PC World, Tom's Hardware

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*