Thermaltake's W1 Wireless biedt Cherry-switches over Bluetooth, 2.4 GHz of USB-C

17 reacties

Thermaltake heeft zijn eerste draadloze toetsenbord aangekondigd. De W1 Wireless is een fullsize model dat geleverd kan worden met blauwe of rode Cherry MX-schakelaars. Het toetsenbord biedt meerdere verbindingsmogelijkheden en kan ook met meerdere apparaten tegelijk worden gekoppeld.

De enigszins somber vormgegeven W1 wordt als gamingproduct op de markt gezet, maar is niet voorzien van verlichting onder de toetsen. Hij maakt gebruik van een grotendeels standaard ansi-layout en is voorzien van een geïntegreerde polssteun. Qua verbindingsopties kan je kiezen uit een draadloos 2,4 GHz-signaal (met usb-ontvanger), bluetooth 4.2 en een afneembare usb-c-kabel.

Indien je voor bluetooth kiest kan je het toetsenbord met maximaal drie apparaten tegelijk koppelen, waar je tussen kan schakelen met een toetsencombinatie. De polling rate bedraagt in deze stand 125 Hz en de twee AAA-batterijen moeten het met bluetooth circa 2,5 maand uithouden. Kies je voor 2,4 GHz, dan stijgt de polling rate naar 1.000 Hz, maar is het bord een maand sneller leeg.

Thermaltake heeft bij de W1 gekozen voor lasergegraveerde pbt-keycaps, en de beide Cherry-opties bieden per schakelaar een levensduur van 50 miljoen aanslagen. Het toetsenbord meet 442 x 222 x 40,6 millimeter.

Op de eigen webshop van Thermaltake is de W1 Wireless al te vinden, waar hij voor 110 Amerikaanse dollar al voor te bestellen is; omgerekend plus btw is dat bijna exact 110 euro. Wanneer hij beschikbaar zal zijn is echter niet duidelijk. Op het moment van schrijven zien we hem nog niet in het assortiment van de webshops in onze Productvergelijker.

Bronnen: Thermaltake (MX Blue), (MX Red), TechPowerup

« Vorig bericht Volgend bericht »
0