Intel: B460- en H410-moederborden niet compatibel met Rocket Lake-CPU’s

7 reacties

Intel heeft zijn aankomende Rocket Lake-processors gedemonstreerd tijdens een eigen CES-presentatie. Hoewel de Z490- en H470-moederborden dankzij een bios-update overweg moeten kunnen met de nieuwe desktopchips, zou dit niet het geval zijn bij de borden met een H410- of B460-chipset.

Ondertussen heeft Intel door middel van een supportpagina bevestigd dat H410- en B460-borden inderdaad niet compatibel zullen zijn met de elfde generatie Intel Core-cpu’s. Wie over een dergelijk bord beschikt en wil gebruikmaken van een Rocket Lake-chip, zal dus een nieuw moederbord moeten aanschaffen.

Volgens Tom’s Hardware is deze beslissing genomen omdat deze chipsets gebruikmaken van het verouderde 22nm-procedé. Sommige moederbordfabrikanten, waaronder Gigabyte, proberen deze hindernis te omzeilen door hun H410- en B460-borden van een H470-chipset te voorzien. Zo vermelden de H410M DS2V V2 en H410M S2H V2 het gebruik van een H470-chipset, terwijl de H410-naam blijft behouden. 

Hoewel Intel heeft aangegeven dat de nieuwe processoren in het eerste kwartaal van dit jaar zullen beschikbaar zijn, is er geen officiële introductiedatum bekendgemaakt. Zowel Gigabyte als MSI beweren dat de nieuwe Intel-chips rond eind maart op de markt zullen komen.

Bronnen: Tom's Hardware, Intel

« Vorig bericht Volgend bericht »
0