Bloomberg: Huawei's positie verbetert waarschijnlijk niet met nieuwe Amerikaanse regering

4 reacties

Chinese bedrijven zoals Huawei, ZTE en Xiaomi zitten in een lastig parket door de handelsoorlog tussen de VS en China. Bepaalde Chinese bedrijven en instituten zijn op een zwarte lijst geplaatst door de Amerikaanse overheid, omdat ze een gevaar zouden vormen voor de nationale veiligheid of het buitenlandse beleid van de VS. Het lijkt erop dat de situatie met de nieuwe Amerikaanse regering er niet veel beter op zal worden voor de entiteiten op de lijst.

De nieuwe minister van Economische Zaken, Gina Raimondo, heeft aan de Senaat verklaard dat ze momenteel geen redenen ziet om bepaalde partijen van de lijst te halen. Dat schrijft Bloomberg. Naast Huawei noemt de financiële nieuwssite dat onder andere de Chinese chipfoundry SMIC en de producent van bewakingsapparatuur Hikvision, maar ook andere instanties zullen onder de loep blijven liggen.

Er zou ook in de geschreven berichten worden geconstateerd dat Raimondo en de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, al hebben besloten om sancties op te leggen op producten die met dwangarbeid zijn gemaakt in de noordwestelijke provincie Xinjiang. Volgens Bloomberg heeft Blinken eerder gezegd dat China's beleid omtrent de Moslimminderheid in die provincie onder genocide valt. Het is nog niet duidelijk om wat voor sancties het zal gaan, maar de toon die gevoerd wordt geeft aan dat een algeheel invoerverbod op dergelijke producten waarschijnlijk is.

Bron: Bloomberg

« Vorig bericht Volgend bericht »
0