3dfx Voodoo 5 6000 krijgt remake dankzij reverse engineering

22 reacties

Een modder die zichzelf “Anthony” noemt, heeft eigenhandig een gloednieuwe Voodoo 5 6000-videokaart gebouwd. De legendarische videokaartreeks van 3dfx heeft jarenlang de pc-gamingmarkt gedomineerd, voordat Nvidia het bedrijf achter de kaarten overnam. De Voodoo 5 6000 was een van de laatste kaarten van de fabrikant die van de band rolde.

Anthony heeft het voor elkaar gekregen een originele Voodoo 5 6000 te reverse-engineeren en na te bouwen. De zelfgemaakte kaart is uitgerust met vier VSA-100 chips en zestien 8 MB 166 MHz sdram modules. Deze chips zijn geplaatst op een zelfontworpen pcb, die de modder ook nog eens heeft voorzien van een 4-pin molex connector. Hierdoor is de externe voeding, die met de originele kaart werd meegeleverd, niet meer nodig.

De zelfgemaakte kaart werkt exact zoals de originele Voodoo-kaarten, inclusief alle bugs. Anthony benadrukt overigens dat de originele Voodoo niet is gesneuveld. Het is niet bekend of de modder het bij dit exemplaar houdt, of meer units gaat bouwen om eventueel te verkopen.


De originele Voodoo 5 6000

Bron: Modlabs

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*