Gigabyte annuleert GeForce RTX 3090 Turbo 24G tot groot verdriet van serverbouwers

6 reacties

Gigabyte heeft de GeForce RTX 3090 Turbo 24G alweer met pensioen gestuurd. De productpagina is inmiddels offline gehaald en de kaart is officieel ‘end of life’ verklaard. De kaart was erg in trek bij serverbouwers, die liever voor deze kaart kozen dan de veel duurdere, speciaal voor servers bedoelde, A100. De eigenschappen van de RTX 3090 Turbo 24G lagen dichtbij de serverkaart van Gigabyte.

De kaart van Gigabyte had een blower-ontwerp, 24 GB high-speed gddr6x-geheugen aan boord en was twee slots dik. Hierdoor voldeed de kaart aan alle eisen van een compute-kaart. De RTX 3090 Turbo 24G ging voor ongeveer 1500 dollar over de toonbank, terwijl de A100 voor bijna 10.000 dollar van eigenaar wisselt. 

Fabrikanten kiezen ervoor om goedkopere modellen niet te produceren omdat met de huidige, aanhoudende schaarste keuzes gemaakt moeten worden over welke modellen wel gemaakt moeten worden als er chips beschikbaar zijn. De aanvoer is maar mondjesmaat en er staan op dit moment fabrieken stil. 

Serverfabrikanten zullen op zoek moeten gaan naar alternatieve kaarten om in hun server te bouwen. Het annuleren van de GeForce RTX 3090 Turbo 24G zorgt er in elk geval voor dat verschillende serverbouwers met vertragingen te maken zullen krijgen en klanten langer moeten wachten op hun systemen.

Bron: Crn

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*