Omkeerbaarheid Apple Lightning-kabel was mogelijk niet oorspronkelijk plan

6 reacties

Apple bood met de Lightning-connector een grote verbetering ten opzichte van de 30-pins-aansluiting die het ervoor in zijn apparaten stopte. Lightning is niet alleen kleiner, het ondersteunt ook verschillende protocollen enheeft een omkeerbaar ontwerp. Blijkbaar is dat laatste niet iets wat Apple altijd in gedachten had, als we een vermeend prototype mogen geloven.

Het Twitteraccount AppleDemoYT plaatst regelmatig informatie over prototypes van Apple-producten. Een vermeend prototype van een Apple Lightning-kabel toont aan de ene kant een icoontje en aan de andere kant niet, terwijl de kabels die Apple op de markt hebben gebracht geen icoontje tonen. Dat zou kunnen betekenen dat de omkeerbaarheid niet voor deze vermeende prototypes geldt.

Het icoontje lijkt sprekend op het logo van usb type-c, Apple is één van de bedrijven die heeft meegeholpen met het ontwikkelen van usb-c. Wellicht heeft Apple er dus voor gekozen om het logo weg te laten om verwarring te voorkomen. Lighting is echter in 2012 onthuld, terwijl usb type-c in 2014 is onthuld.

De Twitteraar zegt bovendien dat het specifiek gaat om een teken dat aangeeft welke kant de bovenkant is. De foto's van de Twitteraar doen ons vermoeden dat hij het heeft kunnen testen. Het gaat om een grote bos kabels, en hij heeft regelmatig hands-on testen met oudere Apple-prototypes. Waar hij ze vandaan haalt is helaas niet duidelijk.


De 30-pinsaansluiting die Apple voor mobiele producten gebruikte vóórdat het met Lightning op de proppen kwam.

Bron: Apple Demo (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*