Zalman brengt drie varianten van Z8-midtower eind maart uit voor € 89,95

1 reactie

Fabrikant Zalman brengt eind maart een drietal nieuwe midtowerbehuizingen op de markt. De nieuwe modellen zijn allemaal onderdeel van de Z8-lijn en delen dan ook het merendeel van hun ontwerp. De normale Z8 heeft een mesh voorpaneel en zwarte ventilatoren, de Z8 MS voegt argb toe aan de drie fans voorin en de Z8 TG verruilt het mesh voorop voor een glazen paneel.


Zalman Z8 MS.

De Z8-kasten zijn grotendeels zwart, met enkele grijze accenten aan de voorkant. Ze beschikken over een zijpaneel van gehard glas, dat op een scharnier is geplaatst. Alle drie de modellen worden met vier ventilatoren geleverd (drie voorin en één achterin). Deze zijn 120 mm groot, al passen voorin ook drie modellen van 140 mm.

Het binnenwerk wordt, zoals tegenwoordig gebruikelijk, gescheiden door een voedingstunnel. In het hoofdcompartiment passen moederborden tot en met e-atx-formaat (met een breedte van circa 280 mm). Processorkoelers mogen tot en met 162 mm hoog zijn, en videokaarten maximaal 350 mm lang. Bovenop de voedingstunnel zijn twee 2,5-inch opslagschijven te monteren.


De Z8 (links/boven) en de Z8 TG.

Onderin passen voedingen van maximaal 19 centimeter diep, plus twee opslagschijven van 2,5 of 3,5 inch. Achter het moederbord kan je nog eens twee 2,5-inch modellen kwijt. Een uitklapbare cover zorgt ervoor dat je al je kabels relatief makkelijk netjes kan wegwerken — dit doet vermoeden dat ook het rechterzijpaneel van de case van glas is, maar in feite is het een gesloten stalen plaat.

De i/o bevindt zich op de bovenkant van de Z8-case. Deze bestaat uit driemaal usb type-a (tweemaal 3.0, eenmaal 2.0), twee audioconnectors, de powerknop, een resetknop en een knop om je ledverlichting te bedienen.
De Z8-kasten zijn 460 x 212 x 493 mm groot (diepte x breedte x hoogte) met een gewicht van 6,3 kilogram.

Zalman heeft medegedeeld dat de Z8, Z8 MS en Z8 TG alledrie eind maart verkrijgbaar zullen zijn. De drie varianten hebben ook dezelfde adviesprijs: € 89,95.

Bronnen: Zalman, TechPowerup

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*