Apple MacBook Pro 2021 voorziet naar verwachting in comeback van HDMI en SD-cardreader

5 reacties

Na meer dan vier jaar moet de MacBook Pro 2021 niet alleen een nieuw ontwerp krijgen met minder Intel cpu’s in het portfolio, maar ook een heuse comeback brengen. Zo wordt verwacht dat naast usb-c ook hdmi en een sd-kaartlezer hun opwachting zullen maken.

Sinds de introductie van de vierde generatie MacBook Pro in 2016 is er weinig veranderd in het basisontwerp van de laptops, maar analist Ming-Chi Kuo gaat er desalniettemin vanuit dat de 2021-look vergezeld zal gaan van de hierboven genoemde klassiekers.

16-inch MacBook Pro 2019

Medio januari sprak Kuo er ook al over dat Apple dit jaar de vaak bekritiseerde Touch Bar (oled-balk) boven het toetsenbord zou afschaffen en terug zou keren naar fysieke functietoetsen, als ook MagSafe zou herintroduceren. Daarnaast mag worden verwacht dat er in de toekomst ook een nieuwe 14-inch MacBook Pro zou kunnen verschijnen naast het 16-inch model, ter vervanging van de huidige 13-inch notebook. En omdat ze toch bezig zijn, zal Apple het design van de laptops waarschijnlijk dichter bij die van de iPhone 12 en iPad Air brengen, die een wat hoekigere behuizing hebben.

De verbeterde ARM-chips (zoals de M1) zal worden toegepast in steeds meer modellen. Het bedrijf stelt dat de overgang van Intel-processors naar eigen productie tegen 2022 volledig moet zijn afgerond.

Bronnen: Winfuture, Macrumors

« Vorig bericht Volgend bericht »
0