Gigabyte rust server uit met Nvidia A100-GPU's en Mellanox-link tussen sockets

0 reacties

Gigabyte heeft een gpu-server voor high performance computing geïntroduceerd met twee Epyc-processors en vier Nvidia A100-acceleratoren. Hij is verder voorzien van Mellanox Socket Direct-adapters, waarmee meerdere moederborden op een efficiënte manier aan elkaar geknoopt kunnen worden.

De 2U-server onder de naam G262-ZR0 biedt twee AMD Epyc-cpu's in de 7002-serie, met maximaal 64 cores en een configureerbaar tdp tot 280 watt per processor. Ernaast vind je zestien dimm-sloten met ondersteuning voor rdimm's en lrdimm's, goed voor een systeemgeheugen van maximaal 4 TB.

Aan de voorkant vind je vier hot-swappable opslagsloten voor 2,5-inch ssd's of hdd's (sata of u.2/nvme). Daarnaast zijn ook twee usb 3.0-poorten, twee gigabit-ethernetaansluitingen en een gigabit-poort voor managementtaken aan de voorkant te vinden. De A100-videokaarten zijn van het sxm4-type die van het oam-formaat gebruikmaakt. Het gaat dus niet om de insteekkaarten die 250 watt verbruiken, maar om de versies van 400 watt. Zowel de varianten met 40 GB hbm2 als de sku's met 80 GB zijn te bestellen.

Twee low-profile pcie 4.0 x16-sloten aan de voorkant zorgen voor meer uitbreidingsmogelijkheden, aan de achterkant vind je nogmaals vier low-profile x16-uitbreidingsmogelijkheden. Een zevende slot met pcie 4.0 x16-bandbreedte is geschikt voor kaarten met de mezzanine-standaard. De opc 3.0-specificatie moet meer ruimte voor goede koeling mogelijk maken. De voorkant is ook voorzien van drie ventilatoren van 80 millimeter die lucht direct door de A100-acceleratoren blazen.

Deze server maakt gebruik van twee cpu-moederborden met elk één socket. Om de latency tussen de twee cpu's te verminderen heeft Gigabyte twee Mellanox Socket Direct-adapters toegevoegd. Hierdoor hoeft de minder efficiënte communicatiebus tussen de processors niet gebruikt te worden. De twee voedingen van elk 3000 watt zijn verkrijgbaar in 80 Plus Platinum en Titanium-uitvoeringen, wat verder moet helpen de efficiëntie te verhogen.

Bronnen: Gigabyte (persbericht), (productpagina)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*