Xilinx komt met hardware Accellerated 100Gb/s Alveo SmartNICs

10 reacties

Xilinx heeft een aantal nieuwe producten aangekondigd voor datacenters, waaronder nieuwe Alveo smartnics. Deze netwerkkaarten nemen geen cycles van je cpu in beslag, waardoor de server alles kan gebruiken voor specifieke taken.

Xilinx levert daarnaast ook het Vitis networking platform, waarmee high-level programmeertalen als P4, C en C++ kunnen worden gebruikt om netwerkfuncties, protocollen en applicaties te schrijven die gebruik kunnen maken van de hardware in de Smartnic. 

Verder is er een appstore opgezet om software speciaal voor de netwerkkaart te kunnen downloaden. Deze applicaties maken gebruik van de hardware accelerated-chips van de kaart. Het gaat onder andere om applicaties die gebruikt kunnen worden voor ai video analytics, live video transcoding en anti-money laundering-toepassingen. De software wordt in containervorm geleverd. 

De kaart is gebaseerd op de 16 nm UltraScale+ architectuur en heeft een XCU26 FPGA aan boord in combinatie met een 16 core arm-processor. Tevens heeft de netwerkkaart twee qsfp-poorten onder de motorkap voor 10/25/100 Gb/s-verbindingen en kan worden geprikt in een pcie 4.0-slot.

Xilinx zegt dat de kaart beschikbaar is vanaf maart 2021 en laat niet weten hoeveel deze gaat kosten.

Bronnen: Xilinx (PDF), Xilinx (PDF 2)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*