Linux-patches: AMD Instinct MI200 krijgt HBM2E en chiplets

1 reactie

Eerder deze week schreven we over opgedoken informatie over de AMD Instinct MI200. Volgens marketinginformatie zou hij gebaseerd zijn op chiplets, iets dat zeker mogelijk is nu de verwachting is dat AMD ook werkt aan gaming-gpu's met een chipletontwerp. Phoronix heeft Linuxpatches gevonden waaruit blijkt dat een nieuwe accelerator voorzien is van de codenaam 'Aldebaran'.

Het gaat in totaal om 159 patches die te zien zijn in de mailinglist van Linuxkernelontwikkelaars. Uit één van deze patches blijkt dat er ondersteuning zal zijn voor hbm2e. De capaciteit van dit geheugen is met 16 GB per stack dubbel zo groot als die van een hbm2-stack, waarmee de totale capaciteit in theorie kan worden verdubbeld ten opzichte van de MI100 (Arcturus). Aldebaran is de naam van een grote ster, AMD vernoemt al zijn gpu-ontwerpen tegenwoordig naar sterren. De codenaam werd een jaar geleden al genoemd door een ontwikkelaar.

Eén van de ontwikkelaars noemt in patch 124 dat Aldebaran inderdaad is gebaseerd op meerdere die's. Het bepalen en vasthouden van een bepaalde kloksnelheid wordt bepaalde met performance determinism, wat volgens de AMD-ontwikkelaar in kwestie per die kan worden geactiveerd.

De chip heeft ook het kenmerk 'GFX90A'. Volgens Phoronix zal hij gebaseerd zijn op de CDNA 2-architectuur. Een andere grote verandering naast het geheugen is de ondersteuning voor full-rate fp64. De video encoding engine wordt nu aangeduid als vcn 2.6. De MI100 maakt gebruik van vcn 2.5.

Bronnen: FreeDesktop.org, Phoronix

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*