Amerikaanse modeontwerper beschuldigt Oppo van inbreuk intellectueel eigendom

2 reacties

Afgelopen december hebben we je gemeld dat Oppo volgens LetsGoDigital druk doende was met de  X Tom Ford, een slider-smartphone met uittrekbaar scherm. Het octrooi voor deze smartphone (Oppo design patent: 202030058284 .6) werd aangevraagd op 24 februari 2020 bij het Chinese patentbureau CNIPA (China National Intellectual Property Administration) en is op 25 december vrijgegeven.

Uit de bijbehorende gepatenteerde afbeeldingen valt op te maken dat deze Oppo smartphone in samenwerking met de bekende Amerikaanse modeontwerper Tom Ford tot stand is gekomen, maar er lijkt iets opmerkelijks aan de hand met deze X Tom Ford editie. Begin januari 2021 heeft Tom Ford International LLC een claim ingediend bij LetsGoDigital en haar gesommeerd om al het beeldmateriaal van deze smartphone offline te halen, omdat er sprake zou zijn van onrechtmatig gebruik van het geregistreerde TOM FORD trademark.

Een woordvoerder van het bedrijf heeft LGD inmiddels laten weten op geen enkele wijze bekend te zijn met deze smartphone en/of een eventuele samenwerking tussen het Amerikaanse modemerk en de Chinese smartphonefabrikant. Oppo zou deze concepttelefoon geheel op eigen houtje hebben ontworpen en gepatenteerd.

In een officiële reactie aan LetsGoDigital meldt het Amerikaanse bedrijf het volgende:

Tom Ford General Counsel (New York) official statement: There is no collaboration between Tom Ford and Oppo. There is no such product being developed. In addition, the images include improper and misleading use of the TOM FORD trademark.

Naar aanleiding van deze nieuwe informatie is de situatie voorgelegd aan Sophie, International Corporate PR bij Oppo Headquarters in China en haar om een reactie gevraagd. Daarop heeft Oppo bevestigd dat er inderdaad geen sprake is van een samenwerking met Tom Ford.

Oppo China Headquarters official statement: We can confirm that there is no collaboration between Oppo and Tom Ford.

Tom Ford is niet blij met de ontstane situatie en zal de zaak verder onderzoeken. Tot die tijd mag duidelijk zijn dat de Oppo X Tom Ford slider smartphone niet geïntroduceerd zal worden.

Bron: LetsGoDigital

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*