Corsair komt met lichtgewicht RGB-loze gamingmuis voor 40 euro en grote RGB-muismat

4 reacties

Corsair heeft in oktober de Katar Pro Wireless geïntroduceerd, een draadloze gamingmuis die zich onderscheidt met een symmetrisch ontwerp en een relatief licht ontwerp. Nu heeft de fabrikant ook de Katar Pro XT geïntroduceerd, een bedrade variant met een vergelijkbaar design.

De Katar Pro XT heeft een paracord-kabel en weegt 73 gram. Daarmee is hij één van de lichtste muizen in onze Productvergelijker. Hij heeft een symmetrisch ontwerp en is voorzien van een optische sensor met een resolutie van 18.000 dpi. Welke sensor het precies is zegt Corsair niet, in ieder geval moet de waarde met stappen van 3 dpi aangepast kunnen worden.

Hij heeft verder zes knoppen. In ieder geval de linker en rechter muisknop gebruiken Omron-schakelaars die elk 50 miljoen kliks aankunnen. Ze maken gebruik van een nieuw systeem dat Corsair Quickstrike noemt. De knoppen zijn met veertjes op scherp gezet, zodat er volgens de fabrikant geen ruimte tussen de behuizing van de knop en de switch zit. Daardoor moet een klik je minimale moeite kosten. Alle knoppen zijn programmeerbaar met de Corsair iCue-software, waarmee je macro's en custom acties en dergelijke in kunt stellen. Hij lijkt bovendien volledig rgb-loos te zijn.

Daarnaast is de MM700 RGB nieuw, een grote muismat die uiteraard van driekleurenverlichting is voorzien. Hij meet 930 bij 400 millimeter en heeft een 4 mm dikke, rubberen antislip-onderkant. De rgb-verlichting is opgedeeld in drie zones, die via de afneembare usb-c-kabel is aan te sluiten. Hij is verder voorzien van een usb-hub met twee usb-a-poorten. Ook dit rgb-product is te bedienen met iCue, maar er zijn ook twaalf ingebouwde profielen die je met de knop op de hub kunt selecteren

De Katar Pro XT-muis moet 39 euro kosten en is per direct beschikbaar. De MM700 RGB-muismat is nu te pre-orderen voor 79 euro.

Bron: Corsair (persbericht)


2 besproken producten

Vergelijk   Product Prijs
Corsair Katar Pro XT Black

Corsair Katar Pro XT Black

  • 18000 dpi

39,99 €

4 winkels
Corsair MM700 RGB Black

Corsair MM700 RGB Black

69,90 €

6 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*