DigiTimes: LCD-prijzen zullen verder stijgen in maart

1 reactie

De wereldwijde chiptekorten die al een tijd duidelijk voelbare effecten hebben op de hardwaremarkt beïnvloeden steeds meer productcategorieën. Videokaarten, en in iets mindere mate processors, zijn al lange tijd niet aan te slepen. Andere segmenten, zoals de auto-industrie, ondervinden nu ook problemen. Zo ook bij lcd-panelen: naar verwachting zullen de prijzen van deze schermen blijven stijgen.

Dat schrijft DigiTimes op basis van data van het Chinese onderzoeksbureau Sigmaintell. De stijging zou veroorzaakt worden door tekorten aan onderdelen, zoals display-driverchips en substraten. Tegelijkertijd blijft de vraag naar schermen groot.

De prijs van lcd-panelen voor televisies zou tussen de 3 en 7 Amerikaanse dollar stijgen in de komende maand, waarbij de grotere schermen (50-75 inch) naar verwachting het meeste stijgen. Bij schermen voor laptops gaat het vermoedelijk om prijstoenames van 1 tot 2 dollar, en 2-3 dollar voor desktopmonitoren. 

Opmerkelijk is wel dat Sigmaintell beweert dat Samsung Display rond het eind van het eerste kwartaal van 2021 zal stoppen met het leveren van lcd-monitorpanelen. Dat lijkt niet overeen te komen met nieuws van rond de jaarwisseling, waaruit duidelijk werd dat Samsung zijn lcd-productie voor onbepaalde tijd had verlengd. Oorspronkelijk zou de Koreaanse partij vanaf 2021 geen nieuwe lcd-bestellingen meer aannemen.

Het lijkt erop dat Sigmaintell bedoelt dat Samsung specifiek met lcd's voor desktopmonitoren gaat stoppen, en zich in plaats daarvan zal focussen op laptop- en televisiedisplays. 

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*