Apple geeft repareerbaarheid iPhone en Macs aan op eigen site in Frankrijk

2 reacties

Het wordt al sinds jaar en dag gedaan door andere websites en Apple leek zich nooit echt iets aan te trekken van de lage cijfers die het meestal krijgt, maar nu doet het bedrijf uit Cupertino zelf een duit in het zakje.

Apple is in Frankrijk begonnen met het aangeven hoe makkelijk een iPhone of Mac gerepareerd kan worden door er een score aan te geven. De cijfers komen redelijk overeen met de cijfers van andere reparatiesites als iFixit. 

De cijfers zijn te vinden op de Franse ondersteuningspagina van Apple en voorzien van details waarop te lezen valt hoe makkelijk de onderdelen te verkrijgen zijn, hoeveel de onderdelen kosten en hoeveel het kost om de software te (her)installeren.

Het is niet duidelijk of Apple deze reparatie-index ook gaat doorvoeren voor andere landen. In Frankrijk is er sinds januari een wet van kracht, waarmee het de burger meer rechten geeft om apparatuur te (laten) repareren en om het recyclen van elektronica te bevorderen. Fabrikanten worden verplicht een repareerbaarheidscijfer te geven aan hun producten en dat cijfer kan door andere concurrenten, consumentenorganisaties en anti-oplichtingsorganisaties worden onderzocht en betwist. Aangezien deze wet alleen in Frankrijk van kracht is gegaan, is het nog maar de vraag of deze cijfers ook in andere landen zullen opduiken.

Bron: Apple

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*