Xiaomi vernieuwt binnenkort mogelijk snellader met GaN voor extra efficiëntie

16 reacties

Onlangs schreven we dat Oppo zijn snellaadtechnieken naar veel meer apparaten wil brengen, waaronder naar voertuigen en nieuwe smartphones. De original device manufacturer (oem) werkt hiervoor samen met een groot aantal andere fabrikanten, waar Xiaomi vermoedelijk ook onder valt. Het gerucht gaat dat Xiaomi binnenkort een nóg snellere snellader zal introduceren.

Dat schrijft de Twitteraar Digital Chat Station, die wel vaker correcte informatie vrijgeeft. Er wordt niet specifiek gezegd dat de nieuwe lader gebruik zal maken van Oppo-technieken, maar wel is duidelijk dat het een flink vermogen van 120 watt betreft. Hiervoor maakt het gebruik van galliumnitride(GaN), een type halfgeleider dat efficiëntere laadtechnieken mogelijk maakt.

De lader moet zijn volledige vermogen van 120 watt kunnen gebruiken voor de in augustus geïntroduceerde Xiaomi Mi 10 Ultra. De meegeleverde lader (MDY-12-ED) kon ook al 120 watt aan, maar vermoedelijk zal de nieuwe versie een stuk efficiënter en dus koeler zijn werk doen en kleiner zijn. Hij is volgens de Twitteraar backward compatible met de Mi 11-serie die vermoedelijk snel onthuld zal worden.

Eerder deze maand verschenen er al referenties naar een tweede lader met minder vermogen, die waarschijnlijk net als zijn voorganger gebruik zal maken van GaN. Volgens certificeringen zal ook de Black Shark 4-serie van Xiaomi ondersteuning hebben voor 120W-snelladen.

Bron: Digital Chat Station

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*