ZLUDA laat je CUDA-voordelen gebruiken op Intel GPU

3 reacties

Nvidia CUDA heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. De technologie waarmee software versneld kan worden door de grafische kracht te benutten in andere software dan gaming software is erg populair in de grafische en professionele wereld.

Er zijn tools om software met CUDA-versnelling geschikt te maken voor gebruik op andere platformen. Maar zelfs semi-automatische tools vereisen tussenkomst van de ontwikkelaar.

Op Github is nu ZLUDA verschenen. Dit zou het mogelijk maken om de CUDA-versnelling ook te gebruiken op systemen met een Intel GPU. Zowel Windows als Linux wordt ondersteund vanaf de zesde generatie Intel Core-processors (Skylake). Op dit moment werkt alleen Geekbench. De ontwikkelaars geven aan dat ZLUDA alleen nog voor experimenteel gebruik geschikt is.

ZLUDA is eenvoudig, downloaden vanaf de Github-pagina. Het bevat een wrapper om het te laten werken met de CUDA.DLL die bij software met Cuda-verbeteringen wordt geleverd.


De resultaten van Hothardware zijn veelbelovend.

Hothardware heeft het geprobeerd met Geekbench op een Tiger Lake-laptop. De resultaten zien er veelbelovend uit. Mocht je zin hebben om het uit te proberen: we zijn benieuwd naar je ervaringen: post ze hieronder.

Check hier de Github-pagina van ZLUDA.

Bronnen: Hothardware, ZLUDA

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*