Lockheed Martin herontwerpt bus voor upgraden GPS-satellieten

3 reacties

Normaliter wordt een satelliet in zijn geheel vervangen wanneer hij moet worden geüpgraded. Lockheed Martin wil dat veranderen en herontwerpt de bus die wordt gebruikt door GPS-satellieten. Daarmee kunnen ze worden geüpgraded met nieuwe hardware terwijl ze zich in een baan om de aarde bevinden.

Eric Brown, senior director van de militaire ruimtemissie-strategie voor Lockheed Martin, zei dat het nieuwe ontwerp een belangrijke verandering is in vergelijking met conventioneel denken. "Als iets eenmaal in een baan om de aarde is, was je er klaar mee", aldus Brown. Hij zegt dat nu wordt gedacht aan onderhoud in de ruimte en dat de benodigde logistiek de komende jaren beschikbaar zal komen.

Lockheed is bezig met het herontwerpen van de commerciële bus LM2100 die zal worden gebruikt in een toekomstige versie van GPS 3-satellieten, bekend als GPS 3F. Lockheed verwacht momenteel dat de derde satelliet in de GPS 3F-lijn de nieuwe en verbeterde bus zal hebben. Zowel de Amerikaanse luchtmacht als Lockheed Martin zien het onderhoud van satellieten in de ruimte als een opkomende technologie in de ruimtevaartindustrie. Innovaties voor logistiek en onderhoud in de ruimte zetten de satellietbouwindustrie ertoe aan nieuwe manieren te bedenken om satellieten te ontwerpen. Er zal een mogelijkheid komen om satellieten in een baan om de aarde te koppelen, waardoor in-orbit upgrades mogelijk zijn voor het installeren van nieuwe processor- en sensortechnologieën en andere technologie.

Door satellieten te upgraden zodat ze in een baan om de aarde kunnen worden onderhouden, kan de levensduur en bruikbaarheid van de satellieten worden verlengd en kan er geld worden bespaard. De LM2100 is een groot platform dat wordt gebruikt voor grotere satellieten in het gebied van 2300 tot 6500 kilogram. Lockheed Martin bevestigde ook dat het met Aerojet Rocketdyne zal werken aan de logistiek in de ruimte.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*