Modder vermindert laadtijden van GTA 5 met 70 procent

36 reacties

GTA 5 is een van de meest populaire spellen aller tijden. Deze game is niet de nieuwste, maar ondanks dat, wordt het nog steeds veel gespeeld. Helaas zijn de laadtijden van het spel soms behoorlijk lang.

Volgens een analyse van een modder, is dat het gevolg van het feit dat veel van de taken tijdens het laden door slechts één kern van een processor worden afgehandeld. Hierdoor ontstaat een soort filewerking en duur de cyclus om te laden veel te lang.

Een voorbeeld is dat er een tekstbestand ingelezen wordt met 63.000 regels. Deze regels zijn zaken die gekocht kunnen worden in een game en die worden met ieder personage gematched. De modder geeft aan dat hier in het ergste geval 2 miljard berekeningen voor nodig zijn. Zelfs op de modernste hardware duurt dat wel even.

De oplossing die de modder heeft gerealiseerd is een nieuwe DLL. Hierdoor zijn geen 63.00 taken nodig, maar slechts één. Hiermee kunnen volgens de modder 69,4 procent snellere laadtijden gerealiseerd worden.

De modder heeft de source voor de DLL beschikbaar gesteld op Github. Die moet dus nog wel zelf gecompileerd te worden. Uiteraard moeten we hierbij wel aangeven dat dit op je eigen risico is.

Bronnen: Github (Source), PCGH


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Grand Theft Auto V (PC)

Grand Theft Auto V (PC)

  • PC
  • Actie
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*