iPhone 12 Pro speelt hoofdrol in groei smartphoneverkoop Q1 2021

19 reacties

Analisten van Digitimes voorspellen voor het eerste kwartaal van 2021 een stijging van 50% in de wereldwijde smartphoneverkoop. Vooral de Apple iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en Chinese smartphonemerken als Xiaomi zouden daar verantwoordelijk voor zijn. In totaal zouden er in Q1 van 2021 ongeveer 340 miljoen smartphones over de toonbank gaan.

In totaal heeft Apple in Q1 van 2021 alleen al 60 miljoen iPhones verscheept. Samen met de 90 miljoen eenheden van het afgelopen kwartaal is dat goed voor een stijging van 38% vergeleken met dezelfde periode, een jaar eerder. Dat terwijl Samsung volgens hetzelfde medium per kwartaal tussen de 60 en 65 miljoen smartphones wist te verkopen.


Foto iPhone 12 Pro via Apple

Naast Apple dragen verschillende Chinese merken ook bij aan de groei van de smartphonemarkt. Merken als Xiaomi zouden proberen om het gat dat Huawei achterlaat te vullen. China's voormalige grootste smartphonemerk werd door de Verenigde Staten op de zwarte lijst gezet en verloor daardoor een groot stuk van zijn marktaandeel.

Recente cijfers van Gartner beamen de sterke daling van verkoop van Huawei-smartphones, terwijl Oppo en Xiaomi die leegte opvullen. Die laatste wist binnen een jaar tijd de afzet bijna te verdubbelen (90% groei). In totaal voorspelt Digitimes dat de wereldwijde smartphoneverkoop in 2021 zal stijgen met 10 tot 13%.

 

Bronnen: Digitimes, MacRumors

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*