MIT ontwikkelt drone ter grootte van insect die tegen een stootje kan

8 reacties

Het is niet bepaald eenvoudig om zeer kleine drones te maken. Hoe kleiner de gebruikte onderdelen, hoe kwetsbaarder. Vooral de motoren worden getroffen; deze worden zwakker en minder efficiënt naarmate de grootte afneemt. Onderzoekers van de City University of Hong Kong, Hardvard en MIT zijn erin geslaagd om een nieuwe drone te ontwerpen die licht én stevig genoeg moet zijn.


Volgens de onderzoekers lijken de drones op een 'een cassettebandje met vleugels'. Enkele prototypes maken gebruik van een meer natuurlijk ogende libellevorm.

Zo zijn de drones voorzien van zachte actuatoren, die gemaakt zijn van rubberen cilinders met een coating van koolstofnanobuizen. Wanneer de actuatoren onder stroom worden gezet rekken ze uit, waardoor de vleugels gaan slaan en de drones kunnen vliegen. Met een gewicht van 0,6 gram wegen ze ongeveer evenveel als een grote hommel en zijn ze dus zeer licht.

Het addertje onder het gras is dat een kabel is vereist om de nodige prik te leveren. Mocht het lab in staat zijn om een dergelijke drone te produceren die beelden kan maken én een behoorlijke batterij heeft, dan zijn er heel wat potentiële toepassingen. Zo moet het mogelijk zijn om taken uit te voeren die momenteel door grotere modellen worden verricht, zoals eenvoudige inspecties maar ook zoek- en reddingsacties.

Bron: TechCrunch

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*