Samsung en Mastercard werken samen aan creditcard met vingerafdruksensor

1 reactie

Samsung ging een jaar geleden Apple achterna door zijn eigen fysieke creditcard te introduceren. Dat product ondersteunt de diensten van Mastercard en wordt verleend door de Amerikaanse financiële dienstverlener SoFi. Hij is bedoeld voor de Amerikaanse markt. Nu hebben Samsung Electronics en Mastercard een nieuwe variant aangekondigd, maar ditmaal voor de Zuid-Koreaanse markt.

De nieuwe versie heeft een geïntegreerde vingerafdrukscanner, waarmee je in fysieke winkels betalingen kunt bevestigen. Hij ondersteunt wederom contactloos betalen, je hoeft bij een betaling dus geen pincode in te voeren. De vingerafdrukscanner vergroot verder de veiligheid — potentiële dieven kunnen namelijk niet meer gebruikmaken van de pas als ze geen identieke vingerafdruk hebben.


Een bestaande creditcard van Mastercard heeft al een vingerafdruksensor. Hoe Samsungs variant eruit komt te zien maakte het niet bekend.

Er wordt gebruikgemaakt van een nieuwe beveiligingschip die is ontwikkeld door Samsungs System LSI-afdeling. LSI staat voor large scale integration, het bedrijfssegment dat zich bezighoudt met het integreren van Samsung-chips in producten. Er zijn verschillende soorten chips in de chipset verwerkt, wat ervoor heeft gezorgd dat de uiteindelijke chip een kleiner formaat heeft.

Je moet ze direct kunnen gebruiken bij apparaten die Mastercard ondersteunen. Wat financiën betreft is hij gekoppeld aan Samsung Card, het financiële dienstverlener-onderdeel van Samsung dat in Zuid-Korea in 2016 het grootste creditcardbedrijf vormde. Hij zal later dit jaar beschikbaar komen in Zuid-Korea, het is niet bekend of hij ook in andere landen geïntroduceerd zal worden.

Bron: Samsung

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*