MSI CoreLiquid K-waterkoelers hebben extra fan en LCD-scherm in pompblok

2 reacties

MSI introduceert een tweetal nieuwe all-in-one-waterkoelers voor processors. De CoreLiquid K-modellen bouwen voort op de eerste CoreLiquid-koelers van het bedrijf, die vorig jaar op de markt kwamen. Als nieuwigheid hebben de K-modellen een schermpje in het koelbok, plus een extra ventilator.

Net als de bestaande aio's van het bedrijf zullen de CoreLiquid K-koelers in formaten van 240 of 360 mm te koop zijn. Ze maken gebruik van het Asetek-platform (zevende generatie), waardoor ze stiller moeten opereren dan hun voorgangers.

Ook de rest van het pompblok is van vernieuwingen voorzien. De koelers hebben nu een lcd-schermpje van 2,4 inch, waarop je tekst, afbeeldingen of systeemgegevens kunt weergeven. Eronder zit een extra ventilator van 60 millimeter. Deze zorgt voor airflow rondom de processor, zodat de stroomtoevoer en dergelijke beter gekoeld worden.

De radiatoren zijn voorzien van Torx 4.0-ventilatoren, die tussen de 0 en 2.500 toeren per minuut kunnen draaien. Ze gebruiken dubbele kogellagers en leveren maximaal 4,29 mm H2O statische druk, bij een geluidsproductie die oploopt tot 39,9 dB(A). Ook beschikken ze over argb-verlichting.

MSI's CoreLiquid K240 en K360 zijn te monteren op alle recente cpu-sockets: Intel lga 115x, 1200, 1366, 2011 en 2066, plus am4/am3/am2/fm2/fm1 en tr4/trx4 van AMD. Wanneer ze officieel te koop zullen zijn en hoeveel ze gaan kosten maakte het bedrijf nog niet bekend. 

In onze Productvergelijker zien we echter dat meerdere webshops de koelers al in hun assortiment hebben opgenomen. De K240 zien we vanaf circa € 197 in de digitale schappen, de K360 begint bij ongeveer 250 euro.

Bronnen: MSI, (persbericht)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*