AMD's concurrent voor DLSS wordt cross-platform voor álle RDNA-GPU's

34 reacties

AMD heeft afgelopen woensdag de Radeon RX 6700 XT onthuld. Deze videokaart gebruikt een kleinere chip (vermoedelijk Navi 22) met 2560 streaming processors en is voorzien van 12 GB gddr6. De chipontwerper heeft ook de onderdelen van zijn FidelityFX-softwaresuite nogmaals uiteengezet. Helaas heeft het nog maar weinig onthuld over de precieze eigenschappen van sommige delen, maar Linus Tech Tips blijkt meer informatie te hebben.

'FidelityFX Super Resolution' is AMD's concurrent voor Nvidia's dlss (deep learning supersampling). Daarmee kan met behulp van AI-algoritmen de resolutie van games in het spel zelf worden opgeschaald, in theorie zonder dat dit lelijke artefacten en een grote prestatie-impact als neveneffecten heeft. AMD heeft zijn variant echter nog steeds niet beschikbaar gemaakt.


Super Resolution is één van de zes onderdelen die AMD schaart onder de FidelityFX-software.

Volgens Linus Sebastian van Linus Tech Tips kiest AMD ervoor om de officiële onthulling vooruit te schuiven, zodat de technologie cross-platform kan worden. De techniek is geschikt voor AMD's RDNA-architectuur, hoewel het niet bekend is of er uitsluitend ondersteuning zal zijn voor RNDA 2-producten of ook voor gpu's met de eerste generatie RDNA-architectuur. RDNA 2 zit ook in de Xbox Series X- en S en in de PlayStation 5, Linus benadrukt dat 'cross-platform' moet betekenen dat de nieuwe consoles het ook zullen ondersteunen.

Nvidia bracht met dlss 2.0 de nodige verbeteringen, zoals verminderde artefacten en verbeterde prestaties. Wellicht is het dus beter dat de onthulling nog even op zich laat wachten, zo kan AMD zich ervan verzekeren dat de beeldkwaliteit zo optimaal mogelijk zal zijn. Uiteraard betekent 'cross-platform' in dit geval niet per definitie dat games die geoptimaliseerd zijn voor AMD's upscalingsoftware ook geschikt zijn voor Nvidia's dlss, aangezien beide partijen andere technieken gebruiken.

Bron: Linus Tech Tips

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*