Alder Lake komt in maar liefst 19 varianten naar laptops

4 reacties

Twitteraar HXL heeft informatie over de twaalfde generatie Intel Core-processors Alder Lake online gezet. Opvallend is dat deze informatie vóór de aankondiging van de elfde generatie Core-processors is bekendgemaakt. Volgens de informatie zal deze mobiele lineup worden onderverdeeld in drie hoofdcategorieën (M, P en S) en vijf prestatiesegmenten, elk bedoeld voor een andere productgroep. 

We hadden vorige maand al het een en ander gehoord over de Alder Lake-serie met Intel zijn eigen Hybrid Technology, wat wil zeggen dat de chip krachtige cores combineert met efficiëntere cores. Intel heeft zijn Lakefield-serie al gelanceerd op basis van deze technologie, maar die zijn alleen ontworpen voor apparaten met een zeer laag vermogen.

Beginnend met Alder Lake-M, wordt de serie opgesplitst in M5- en U9-series die respectievelijk 5 watt en 9 watt verbruiken. Die zullen voornamelijk worden gebruikt voor tablets. De Alder Lake-M5 1 biedt verder een grote kern en maximaal vier kleine kernen, een vergelijkbare configuratie als Lakefield. De U9-serie bevat maximaal twee grote kernen en maximaal acht kleine kernen.

Alder Lake-P wordt opgesplitst in prestatiesegmenten U15, U28 en H45, die 15, 28 en 45 watt zullen verbruiken. Er wordt onthuld dat de U15-serie wordt aangeboden met maximaal twee grote cores en maximaal acht kleine cores. Het U28-vermogenssegment is een nieuwe toevoeging aan de mobiele lineup van Intel. Die hebben maximaal zes grote kernen en maximaal acht kleine kernen. 

Het nieuwe high-end prestatiesegment Alder Lake-S met een tdp variërend van 45 tot 55 watt, beschreven in de dia als het muscle-segment, zal tot acht grote kernen en tot acht kleine kernen bevatten. Elk van de drie sku's zou 32 eu's bieden, wat betekent dat deze zijn ontworpen voor speelautomaten met discrete grafische opties.

Er komt ook een Tiger Lake-H45, dus Alder Lake-H45 is een logische vervanging daarvan, deze is vooral gericht op gaming laptops. Vermoedelijk krijgt de laatstgenoemde zes grote kernen en tot acht kleine kernen. Elk van de drie sku's zou ook 96 eu's (execution units) krijgen, wat aangeeft dat ze ook bedoeld zijn om te worden gebruikt zonder afzonderlijke grafische kaart.

De hele lineup bevestigt dat Intel grootse plannen heeft voor zijn nieuwe op hybride technologie gebaseerde serie. Intel Alder Lake zal naar verwachting in de toekomst een combinatie vormen van krachtige grote kernen op basis van Golden Cove-architectuur en efficiëntere cores op basis van Gracemont-kernarchitectuur. Intel zal ook Alder Lake lanceren voor desktops met vergelijkbare configuraties als de mobiele H45 en H55-serie, afhankelijk van het segment.

Bronnen: Twitter, VideoCardz

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*