AMD brengt ‘Zen 3’ Epyc 7003 serverprocessors met tot 64 cores uit

12 reacties

AMD heeft vandaag de op Zen 3 gebaseerde Epyc 7003-serie serverprocessors gelanceerd. De nieuwe familie chips biedt tot 64 cores per processor en is volgens het merk in staat tot 19 procent meer instructies per kloktik te verwerken.

De nieuwe chips hebben hebben net als de desktopversies een PCI-Express 4.0-bus en ook kun je gebruikmaken van AMD Inifity Guard dat meer securitymogelijkheden biedt met Secure Encrypted Virtualization-Secure Nested Paging (SEV-SNP). De chiplets van de nieuwe processors bevatten acht cores per stuk. Bij sommige varianten wordt er een uitgeschakeld. De verschillende modellen worden in drie categorieën ingedeeld: afhankelijk van het toepassingsgebied. Voor HPC-toepassingen wordt bijvoorbeeld Core Performance (F) bedoeld, terwijl sommige datacenters juist een laag verbruik willen terugzien en kiezen voor de Balanced and Optimized. 

Alle modellen bieden acht geheugenkanalen en 128 PCI 4.0-lanes. De chips kunnen gebruikt worden in bestaande servers. De modellen met het kenmerk P zijn bedoeld voor gebruik in een server met één socket. 

De goedkoopste Epyc 7003 is de 7313P met 16 cores / 32 threads. Dit model gaat voor 913 USD over de toonbank. De duurste is de 7763 met 64 cores / 128 threads, met een prijskaartje van 7890 USD. Hieronder zie je het prijsoverzicht, met de varianten die AMD vandaag presenteert. 

 « Vorig bericht Volgend bericht »
0