TCL werkt aan smartphone met display dat zowel vouwt als rolt

3 reacties

De Chinese elektronicafabrikant TCL heeft de afgelopen tijd al een aantal interessante smartphones onthuld. Zo heeft het een prototype met een display dat vouwbaar is, alsook een concept met een oprolbaar scherm. Volgens CNET werkt het aan een variant waarmee het mogelijk is om zowel te vouwen als te rollen.

De techsite claimt renders en schetsen te hebben van een dergelijk telefoonprototype. Het moet gebruikmaken van de 'DragonHinge', een scharnier van TCL dat beide kanten op kan klappen. Dit scharnier gebruikte de fabrikant ook voor het prototype dat zich in drieën vouwt.

Het ontwerp toont een smartphone met een vouwscharnier aan de 'rechterkant' en een uitschuivende linkerkant, vanuit het perspectief van een gesloten smartphone. Daardoor moet hij minder dik zijn dan een model met uitsluitend een klapmechanisme en toch bijvoorbeeld ook als smartphone gebruikt worden. Uitgeschoven zal hij meer weg hebben van een tablet. Een rolbare smartphone zou ik theorie het meeste winst wat oppervlakte betreft op moeten leveren. Het is echter niet duidelijk of de ontwikkeling daadwerkelijk gebruikt zal worden in een TCL-product of dat het voor nu slechts gaat om een ontwerp dat de mogelijkheden van flexibele oled-displays toont.

Bron: CNET

« Vorig bericht Volgend bericht »
0