Intel Meteor Lake-cpu’s zullen Alder Lake opvolgen, Raptor Lake is waarschijnlijk ‘plan b’

20 reacties

De geruchtenmolen voor de opvolger van de Alder Lake draait al behoorlijke tijd op volle toeren. Het is inmiddels al langer bekend dat de chip naast grote en kleine cpu-cores in één chip ook ddr5- en pcie 5.0-ondersteuning hebben. Wat nieuw is, is het gerucht dat de cores in deze processor waarschijnlijk een cache-herontwerp krijgen. Het is nog niet duidelijk of de kleine cores ook onder handen worden genomen. 

Uit het nieuwste gerucht blijkt dat Raptor Lake wellicht een plan b-oplossing is. De chips worden geproduceerd op het 10 nm procédé. Het is de bedoeling dat Meteor Lake een refresh is van Alder Lake, maar als het niet lukt de 7nm Meteor Lake-chips op tijd uit te brengen, kan het bedrijf terugvallen op de Raptor Lake-cpu’s. De opvolger van de Meteor Lake-chips is ook al bekend, deze zal de naam Lunar Lake dragen.

De Raptor Lake-chips zouden volgens de roadmap in 2023 uit moeten komen en in documenten die door Twitteraar Momomo_us zijn vrijgegeven staat dat hetzelfde geldt voor de Meteor Lake processoren. Twitteraar Raichu bevestigt dat Raptor Lake waarschijnlijk wordt geannuleerd als de trial-production van Meteor Lake goed gaat. Het is nog niet bekend hoeveel de processoren gaan kosten.

Bronnen: Momomo_US (Twitter), Raichu (Twitter), Computer Base

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*