'Google Pixel 6 krijgt door Google ontworpen SoC'

1 reactie

Een jaar geleden ging het eerste nieuws dat ook Google werkt aan een eigen system-on-a-chip. Hij zou niet bedoeld zijn voor datacentra, daar zijn tegenwoordig al veel andere chipontwerpers mee bezig. In plaats daarvan zou hij door smartphones en Chromebooks gebruikt gaan worden. 9to5Google zegt dat aankomende herfst de eerste Pixel-telefoons met deze chip onthuld zullen worden.

In het document zou de codenaam 'Whitechapel' meerdere keren genoemd worden. Dit is vermoedelijk de soc in kwestie, die samen met Samsungs System Large Scale Integration-afdeling (SLSI) zou zijn ontworpen. Deze afdeling ontwikkelt ook Samsungs Exynos-chips, wat betekent dat bepaalde software-onderdelen de nodige overeenkomsten moeten hebben. Volgens het eerdere nieuws moet de chip acht cpu-cores en machine learning-hardware hebben, alsook een always-on-deel' dat gebruikt kan worden door Google Assistant. Ze moeten de Qualcomm Snapdragon-chips die Google momenteel inzet in zijn smartphones kunnen vervangen.

De naam Whitechapel zou in het document in verband worden gebracht met de codenaam Slider, die ook te vinden zou zijn in de Google Camera-app. Dit zou een gedeeld platform zijn waar Whitechapel ook gebruik van kan maken. Hij zou ook 'GS101' genoemd worden, mogelijk staat GS voor Google Silicon. De eerste telefoons op basis van het Slider-platform zouden de codenamen 'Raven' en 'Oriole' dragen. Vermoedelijk gaat het om de Pixel 6 en een ander toestel.

Bron: 9to5Google

« Vorig bericht Volgend bericht »
0