Gerucht: Huawei P50-serie krijgt enorme camerasensoren, óók de P50 non-Pro

20 reacties

Volgens geruchten is de ontwikkeling van Huawei's P50-toestellen erg vergevorderd. De telefoons zouden de eersten zijn die standaard voorzien zijn van het HarmonyOS-besturingssysteem, en ze zouden ook enorme camera's hebben. Nieuwe renders van het Nederlandse LetsGoDigital suggereren dat het ontwerp nog een stuk extremer is dan we verwachtten. Er zijn ook meer details over de specifieke sensoren.

LetsGoDigital verklaart dat de P50 Pro wellicht een sensor van 1-inch (2,54 centimeter) krijgt, de Sony IMX800 om precies te zijn. Nog nooit eerder zou zo'n grote sensor in een telefoon zijn gestopt. Ter vergelijking: de gloednieuwe OnePlus 9-serie gebruikt hoofdsensoren van 1/1,43-inch (1,78 centimeter). Welke specificaties de overige sensoren hebben vertelt de techsite niet, maar wel heeft het nieuwe renders van de P50 Pro. De hoofdcamera is hierop inderdaad gigantisch.

Andere informatie is afkomstig van de op Twitter actieve Rodent950. Hierbij moeten we vermelden dat hij niet altijd even accuraat is. Volgens hem zal de hoofdsensor voor zowel de P50 als de P50 Pro en de Pro+ de Sony IMX 707Y zijn, die een formaat van 1/1,18-inch heeft. Uiteraard is dat nog steeds een flink formaat. Hij onderbouwt dit met een afbeelding van het camerasysteem, waar twee secties met in totaal vijf camera's op te zien zijn. Het is niet duidelijk of het een marketingafbeelding of een conceptrender is. In ieder geval mag de informatie van beide bronnen met een korreltje zout genomen worden.

 

Bronnen: Teme (Twitter), LetsGoDigital

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*