Technici upgraden opslag en RAM van Apple M1 MacBook Pro

8 reacties

In november heeft Apple de eerste apparaten met zijn M1-soc onthuld. Naast de MacBook Pro en MacBook Air introduceerde de fabrikant ook een nieuwe Mac mini met de arm-chip. Aangezien het geheugen samen met de cpu op dezelfde package wordt geplaatst, leek het onmogelijk om dit te upgraden. Ook de opslagchips zijn gesoldeerd aan het moederbord, wat uitwisselen lastig maakt.

Volgens Twitteraar DuanRui zijn enkele Chinese technici erin geslaagd om zowel het werkgeheugen als de nandchips van een M1-apparaat te upgraden. Zo blijkt het mogelijk te zijn om de chips te desolderen en vervolgens te vervangen door exemplaren met een hogere capaciteit. Het geheugen kreeg een upgrade van 8 naar 16 GB, de opslag werd dan weer van 256 GB verhoogd naar 1 TB.


Het pcb van de nieuwe MacBook Pro. (foto: iFixit)

In het bericht geeft men aan dat het systeem alle nieuwe chips herkent. Het zou dus niet nodig zijn om de firmware aan te passen bij een upgrade. Dit wil echter niet zeggen dat men binnenkort in staat zal zijn om zomaar het geheugen of de opslag van een M1-apparaat te gaan upgraden. Dergelijke modificaties maken je garantie ongeldig en zijn niet zonder gevaar. Daarnaast is het niet eenvoudig om de vereiste geheugenchips te bemachtigen.

Bron: DuanRui (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*