Gigabyte werkt aan X570S-moederborden: refresh voor Warhol-CPU's met Zen 3+?

9 reacties

Na een hoop geruchten over een 'Zen 3+-generatie' heeft AMD officieel aangekondigd te werken aan een licht verbeterde versie van de Ryzen 5000-producten. Gigabyte heeft bij de Euraziatische Economische Commissie handelsmerken aangevraagd voor moederborden met het achtervoegsel 'X570S'. Dat heeft de op Twitter actieve dataminer Komachi Ensaka ontdekt.

Dat suggereert dat de refresh nieuwe moederborden zal bieden voor de Zen 3+-cpu's, die ook wel bekend zouden staan onder de codenaam 'Warhol'. De twee verwijzingen tonen in totaal acht X570S-handelsnamen, alsook een nieuw Z390-moederbord genaamd Z390 UD V2. Waar de 'S' in X570S voor staat is niet duidelijk, en wat het verschil tussen de nieuwe chipset en de reguliere X570-chipset precies zal zijn is ook nog niet bekend.

Het is ook nog niet helemaal duidelijk wat Warhol precies zal bieden. AMD's chief technology officer noemde voor Warhol uitsluitend dat het 7nm-procedé plaats maakt voor TSMC's 6nm-node. Daarmee zou de refresh vergelijkbaar kunnen zijn met die van de XT-varianten van Ryzen 3000. Eerdere geruchten hadden het ook over een lichtelijke verbetering van de Zen 3-architectuur.

Bronnen: Komachi Ensaka (Twitter), Euraziatische Economische Commissie (1), (2)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*