Bloomberg: Amazon had plannen voor fysieke koopjeswinkels met niet verkochte voorraad

6 reacties

Amazon had voor de pandemie plannen om fysieke koopjeswinkels te openen waar onverkochte voorraden tegen fikse kortingen verkocht konden worden, zo schrijft Bloomberg. Twee bronnen die betrokken waren bij de plannen, beschrijven het concept van een zogenoemde outlet-winkel. Uiteindelijk zouden de coronapandemie en Amazon's nieuwe Fresh boodschappenbezorgdienst ervoor gezorgd hebben dat de plannen niet door zijn gegaan.

Een van de bronnen beschrijft hoe een dergelijke koopjeswinkel zowel voor Amazon als voor klanten gunstig geweest was. "Het is een manier om de magazijnen op te ruimen en we hoeven de voorraad dan niet te vernietigen. Het past tevens binnen de filosofie van Amazon, waarbij prijzen op de voorgrond staan zodat klanten toegang krijgen tot producten met een lage prijs."


Een fysieke Amazon Go-winkel (via Amazon)

Het zou niet de eerste fysieke winkel van Amazon zijn geweest. De webshop opende onder andere in 2018 Amazon Go-winkels, supermarkten die deels geautomatiseerd zijn. Klanten hoeven producten bijvoorbeeld niet bij een kassa af te rekenen omdat alles door middel van camera's en sensoren geregistreerd wordt. In totaal heeft Amazon bijna honderd fysieke boeken-, tech- en Fresh-winkels, waarvan de meeste filialen in de Verenigde Staten te vinden zijn.

Bron: Bloomberg

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*