Philips Hue en slimme Yale Linus-deurslot kunnen nu met elkaar samenwerken

6 reacties

In maart heeft maker van domotica-accessoires Yale zijn Home-app vernieuwd, die daardoor ook overweg kon met Android 7.0. Kennelijk heeft het meer veranderingen doorgevoerd, het Duitse ComputerBase heeft namelijk ontdekt dat het slimme Yale Linus-deurslot nu ook in verbinding kan worden gebracht met Philips Hue.

Daardoor zijn er vanaf nu drie nieuwe mogelijkheden. Zo kan gekoppelde slimme verlichting automatisch aan worden gezet zodra het slot wordt ontgrendeld via de Yale Home-applicatie. Hiervoor moet het juiste slimme slot en de juiste verlichtingsgroep(en) voor worden geselecteerd in de app. Het is ook mogelijk om de verlichting al aan te laten gaan als je de deur nadert.

De tweede functie is vergelijkbaar met de eerste, het verschil is dat deze het fysieke toetsenbord nodig heeft om te ontgrendelen. Er kunnen volgens ComputerBase verschillende acties op gang worden gezet, afhankelijk van het type ontgrendeling. De derde functie heeft ook het numerieke toetsenbord nodig, maar heeft te maken met vergrendelen. Als je het huis verlaat kun je op de Yale-knop onderaan drukken, waarna de deur op slot zit. Je kunt instellen welke lampen je hierbij automatisch uit wilt zetten.

ComputerBase heeft het getest, en zegt dat de software goed functioneert. Er ontbreken echter opties voor geofencing en tijdsgebonden interactie dat gekoppeld is aan meerdere gebruikers. Ook zijn alle gebruikers voor het slot gelijk, zo is het niet mogelijk om sommige gebruikers te beperken tot een aantal verlichtingsfuncties.

Bron: ComputerBase

« Vorig bericht Volgend bericht »
0