Ontwerp van Sony Xperia 1 III en Xperia 10 III onthuld door casefabrikant

3 reacties

Sony heeft op het Chinese sociale mediaplatform Weibo bekendgemaakt dat het bedrijf op 14 april één of meerdere nieuwe Xperia-smartphones zal aankondigen (9u30 Nederlandse tijd). Hoewel geen producten zijn genoemd, zijn er twee mogelijke modellen opgedoken. 

Zo heeft casefabrikant Olixar enkele hoesjes onthuld voor de Sony Xperia 1 III en Xperia 10 III, waardoor het design aan het licht is gekomen. De productafbeeldingen van Olixar lijken sterk op eerder opgedoken renders. Twittergebruiker OnLeaks beschuldigt de fabrikant dan ook van plagiaat. 

De foto’s tonen in ieder geval aan dat het vlaggenschip van de serie, de Xperia 1 III, een scherm met 21:9-beeldverhouding gebruikt. In de wandelgangen wordt beweerd dat Sony heeft gekozen voor een 6,5-inch oled-paneel met 4k-resolutie en een verversingssnelheid van 120 Hz. Daarnaast lijkt het camerasysteem te bestaan uit een periscooplens, een ultrawijde hoeklens en een ToF-sensor. Verder beschikt het toestel over een 3,5mm-jack.

De Sony Xperia 10 III lijkt dan weer als twee druppels water op zijn voorganger, de Xperia 10 II. Ook deze telefoon krijgt drie camera’s op de achterkant. Naar verwachting wordt dit model uitgerust met de Snapdragon 765G, waardoor het Sony’s eerste smartphone uit het middensegment wordt met 5G-ondersteuning. Met een vermoedelijk schermformaat van 6 inch zal de Xperia 10 II kleiner zijn dan de Xperia 1 III.

Bronnen: Olixar (1), (2)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*