Acer verwacht afname wereldwijd gebrek aan chips

0 reacties

Door het wereldwijde chiptekort zijn leveringen in de auto-industrie vertraagd, smartphones en pc-componenten duurder geworden en ook televisie's en witgoed zijn moeilijker verkrijgbaar. Waar eerder nog berichten waren dat de schaarste tot in 2022 zou duren, denkt Acer nu dat de situatie op korte termijn beter moet worden.

De op vier na grootste pc-fabrikant ter wereld voorspelt een betere beschikbaarheid van chips voor apparaten uit het middensegment. Andrew Hou, Acer's president voor Azië-Pacific, vertelde gisteren aan journalisten in Taipei dat leveranciers eind vorig jaar zijn gaan reageren op het tekort aan chips. Hij verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar meer leveringen dan in het eerste. In de tweede helft van het jaar voorziet hij een verdere verbetering van de situatie.

Hou zegt dat de verkoop van het Taiwanese bedrijf in Azië-Pacific enorm stijgt - China niet meegerekend. Veel bedrijven en overheden zijn op zoek naar laptops om hun medewerkers mee uit te rusten. Hij verklaarde echter ook dat het vanuit het oogpunt van Acer niet de high-end chips zijn die ontbreken, omdat klanten die niet interessant zouden vinden. Het zijn volgens hem de mid-range modellen die het grootste probleem zijn.

Hoewel het positief zou zijn als Acer gelijk heeft, lijkt het er toch op dat het wereldwijde probleem nog een tijdje voortduurt. De fabrikant heeft toegang tot informatie die niet toegankelijk is voor consumenten, maar aangezien meerdere bronnen voorspellen dat de schaarste nog minimaal een jaar duurt is de kans groot dat het optimisme van Acer niet geheel gepast is.

Bronnen: heise, Taiwan News, eTeknix

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*