Intel bespot Apple, maar gebruikt wel een MacBook in advertentie

27 reacties

Intel heeft een maand geleden uitgebreid uiteengezet waarom de M1-system-on-a-chip niet zo krachtig is als de nieuwe Tiger Lake-generatie. De fabrikant was vrij hard tegen Apple met de resultaten en schetste hiermee zelfs een wat ironisch beeld. Toch is Intel nu begonnen aan een marketingcampagne die, frappant genoeg, overduidelijk een MacBook laat zien.

De advertentie werd volgens verschillende Redditors getoond op Reddit. De laptop toont inderdaad een Apple-achtig ontwerp met erg dunne toetsen, een groot trackpad en een Apple-grijze kleur. Aan de zijkant lijken twee usb-c-poorten en een hoofdtelefoonaansluiting te zitten. Dat komt overeen met de specificaties van de MacBook Pro 16.

Apple gebruikt uiteraard nog steeds Intel-chips in zijn producten. Dat moet nog zo'n twee jaar duren, daarna zal het hoogstwaarschijnlijk uitsluitend gebruikmaken van zijn eigen chips. Ook in de MacBook Pro van 16-inch zit nog een Intel-chip, maar die is nog van de Comet Lake-generatie. De Tiger Lake-generatie is ook nog niet ingezet in een Apple-product.

Bron: ChromiumMoon (Reddit)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*