'LG heeft smartphonepatenten verkocht aan bekende Ierse patenttrol'

9 reacties

Begin deze week maakte LG-dochterbedrijf InnoTek officieel bekend dat het uit de smartphonemarkt is gestapt. Er gingen al lange tijd geruchten over deze aankondiging, omdat het al jaren verlies draait. Nu schrijft het Zuid-Koreaanse The Elec dat de patenten van de smartphonedivisie zijn verkocht aan een bekende 'patenttrol', Scramoge Technology.

Dit Ierse bedrijf is een zogenaamde 'non-practicing entity' (npe), wat in de volksmond ook wel bekendstaat als een patenttrol. Dit zijn bedrijven die zelf niets produceren, maar patenten opkopen van bedrijven en deze beheren, al dan niet voor andere bedrijven. The Elec schrijft dat er op 2 februari 123 patenten zijn verkocht aan Scramoge Technology. Het gaat om 95 patenten die al gelden en 28 stuks die momenteel worden geëvalueerd. The Elec denkt dat LG InnoTek miljoenen heeft verdiend met de verkoop, de bronnen van de zakenkrant schatten de verkoopprijs op zo'n twee miljoen Amerikaanse dollar.

Concurrentie in de smartphonemarkt is moordend. Scramoge Technology zou de patenten kunnen gebruiken in rechtszaken tegen bedrijven die volgens de wet onterecht gebruikmaken van technologieën die in de patenten zijn beschreven, ze zouden ook voor een hogere prijs kunnen worden doorverkocht. Het bedrijf staat, net als verschillende zusterbedrijven, erom bekend fabrikanten aan te klagen als ze daar redenen toe zien. Zusterbedrijf Solas OLED zou recentelijk zijn rechtszaak met Samsung Display en LG Display hebben beëndigd.

 

Bron: The Elec

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*