Team brengt nieuwe pcie 4.0-ssd met twee koelprofielen op de markt

3 reacties

Team is een van de fabrikanten die meedoet aan de wedloop van snelle ssd’s. De nieuwe Cardea A440 is uitgerust met een PCI-Express 4.0-interface, daarmee zou het mogelijk zijn om volgens de fabrikant een doorvoer snelheid van 7 GB/s te halen.

De nieuwe ssd is uitgevoerd in het populaire m.2-formaat en maakt gebruik van vier lanes van de pcie-bus.  De A440 komt in twee capaciteiten op de markt: 1TB en 2TB. De ssd wordt geleverd inclusief een koelprofiel met zwarte vinnen aan de bovenkant en een extra koeler aan de onderzijde. Volgens de marketingboodschap van Team is het hiermee mogelijk een tot vijftien procent lagere temperatuur te bereiken, dan zonder koeling.

Ook beschikt de nieuwe SSD van Team over Read Recovery Level Technology om de levensduur te verlengen en dankzij PLM (Predictable Latency Mode) wordt de latency verminderd en tevens de slijtage verminderd

Europese prijzen hebben we nog niet, de Amerikaanse geven echter wel een duidelijke indruk. De 1TB-variant gaat 229USD kosten, de 2TB-versie 429 Amerikaanse Dollars.

Bron: Guru3D

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*