Eind dit jaar nieuwe 'kleine' Xeons voor nas-apparaten en andere apparatuur

3 reacties

Eind dit jaar komt Intel met een nieuwe reeks Xeon-chips voor kleinere servers. De processors worden voorzien van maximaal twintig kernen. De basis van de nieuwe modellen zijn Sunny Cove-cores en ze maken deel uit van de Intels Ice Lake-familie, zo blijkt uit een tweet van momomo_us.

De chips worden in twee varianten op de markt gebracht: de LCC (Low Core Count) en een HCC-versie (High Core Count). De LCC-variant heeft tot acht cores aan boord, zijn grotere familielid haalt het maximum van twintig.

De twee verschillen niet alleen in het aantal cores, maar ook in de fysieke uitvoering. Waar de LCC vastgesoldeerd moet worden met behulp van zijn BGA-behuizing, past de HCC-variant gewoon in een voet. De stap naar twintig cores is een voordeel ten opzichte van de vorige generatie Xeon D, daar lag de lat op zestien cores.De twee nieuwe Xeon D-varianten, screenshots afkomstig van momom_us.

De nieuwe familie Xeon D-chips wordt geleverd met uiteenlopende TDP’s: van 25 tot 125Watt. De instapvarianten zullen de oudere modellen op basis van Skylake en Broadwell gaan vervangen. Dat zijn chips die je onder andere in NAS-producten nog weleens tegenkomt. Vermoedelijk komen de eerste producten op basis van deze nieuwe Xeon-chips aan het einde van het jaar op de markt.

Bron: momomo_us (Twittter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*