SilentiumPC heeft twee nieuwe goedkope cpu-koelers in haar programma

5 reacties

SilentiumPC komt met de nieuwe Fera 5 processorkoeler op de markt. De koelers zijn relatief goedkoop: met één fan moet de koeler 25,90 euro gaan kosten, met een tweede fan staat er zeven euro meer op het prijskaartje.

Als fan heeft het bedrijf gekozen voor de Fluctus 120 PWM. Volgens de fabrikant zijn deze fans heel mooi om naar te kijken, maar in de praktijk zul je natuurlijk niet vaak naar dit onderdeel van je computer kijken. SilentiumPC geeft aan dat de koelers in staat zijn een grote statische druk te realiseren om zo je cpu effectief te kunnen koelen. Ook zouden de koelers lang mee moeten gaan, volgens de fabrikant moeten ze zo’n 100.000 uur zonder problemen moeten kunnen doorkomen.  De fans draaien – afhankelijk van de warmte – op 300 tot 1800 toeren per minuut. De fans zijn ontworpen in samenwerking met Synergy Cooling en hierdoor zouden ze nauwelijks geluid voortbrengen en toch goed moeten presteren.


Voor het ontwerp van het koelblok zelf heeft SilentiumPC voor een nieuw ontwerp gekozen, met een groot aantal vinnen die zeer dicht opelkaar zijn geplaatst. Dit aluminium ontwerp is voorzien van vier heatpipes die direct met het oppervlak van de cpu in verbinding staan. Het ontwerp moet ook gunstig zijn voor wie hogere geheugenmodules gebruikt. Door het asymmetrische ontwerp is deze koeler ontworpen om de koele lucht één richting op de laten bewegen.

Ook het bevestigingsmechanisme is nieuw ontworpen en zou voor een gelijkmatige drukverdeling moeten zorgen. De nieuwe betaalbare Fera 5 is geschikt voor vrijwel alle populaire sockets van AMD en Intel. Behalve het koelblok, een of twee fans vind je ook een tube koelpasta in de verpakking van deze goedkope koelers.

Klik hier om de vijf populairste luchtkoelers in de HWI Product Vergelijker te bekijken.

Bron: Guru3D

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*