Volla brengt Google-loze smartphone op de markt

3 reacties

De Duitse startup, Volla, heeft een gelijknamige smartphone uitgebracht zonder Google apps en diensten. Het toestel draait op een aangepaste versie van AOSP, maar gebruikers kunnen ook kiezen voor Ubuntu Touch.

De startup had vorig jaar een crowdfundingcampagne opgezet om het toestel te financieren en haalde daar 20.769 euro mee op. In totaal hebben 70 mensen geïnvesteerd in de smartphone. De Volla heeft een MediaTek Helio P23-processor aan boord en is uitgerust met 4 GB ram en 64 GB opslagruimte. 

Verder heeft de smartphone een 4700 mAh-accu, 16 megapixel camera aan de achterkant, 16 megapixel camera aan de voorkant, een 6,3 inch scherm en een vingerafdruklezer. De aangepaste versie van AOSP legt de focus vooral op het zo min mogelijk gebruiken van apps en het beschermen van privacy. Gebruikers kunnen via Springboard typen wat zij willen doen en de juiste functionaliteit moet dan automatisch worden geactiveerd. Ook kan er worden gewerkt met gestures  om veelgebruikte functies sneller in te schakelen.

Gebruikers die toch apps willen installeren, kunnen dit doen via de voorgeïnstalleerde Aurora Store of F-Droid-app. De Volla kan rechtstreeks bij de startup worden besteld voor 359 euro.

Bron: Volla

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*