Ook AMD Ryzen Pro 5x50G-APU's duiken op: wat zijn de verschillen?

3 reacties

Vanmiddag schreven we over een productiemodel van de Ryzen 7 5700G, een op Cezanne gebaseerde chip die vermoedelijk snel geïntroduceerd zal worden. Onlangs ontdekte chipdetective Momomo de specificaties van deze chips, maar wat die van de Pro-varianten zouden zijn was nog niet officieel bekend. Ditmaal heeft dezelfde Twitteraar ook de eigenschappen van deze Pro-sku's ontdekt.

Het lijkt te gaan om marketinginformatie afkomstig van een retailer of van een donker hoekje op AMD's eigen website, lettend op het lettertype en het soort informatie. Er is te zien dat de drie nieuwste Ryzen-apu's acht, zes en vier cores en alle drie een tdp van 65 watt bieden, zoals verwacht. Ook worden de basiskloksnelheden vermeld, die exact hetzelfde zijn als die van de non-Pro-varianten. AMD stelt net als Intel regelmatig de kloksnelheden van de Pro-versies iets anders in.

Dat betekent dat de enige verschillen vermoedelijk te vinden zijn in de extra functionaliteit die de Pro-modellen meekrijgen. Daar vallen de extra beveiligingsfuncties onder, alsook remote managementmogelijkheden en ram met ecc-ondersteuning. Verder krijg je extra productondersteuning, een langere beschikbaarheid en langer software-updates.

Bron: Momomo (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*